Veelgestelde vragen

Algemeen
Mijn organisatie opereert binnen de culturele/creatieve sector, komt de organisatie in aanmerking voor de regeling Samenwerking & Schaalvoordelen?

Je komt in aanmerking voor de regeling Samenwerking & Schaalvoordelen als de SBI-code (zie KvK-uittreksel) van tenminste één organisatie binnen de beoogde samenwerking voorkomt op de lijst met SBI-codes. De lijst met SBI-codes is opgenomen in de spelregels.

 

Let op: de aanvrager van de regeling dient werkzaam te zijn binnen de culturele en creatieve sector en dus geregistreerd te staan onder een SBI-code die is opgenomen op de lijst.

Mijn organisatie opereert niet binnen de culturele/creatieve sector, komt de organisatie in aanmerking voor de regeling Samenwerking & Schaalvoordelen?

Je komt in aanmerking voor de regeling Samenwerking & Schaalvoordelen als de SBI-code (zie KvK-uittreksel) van tenminste één organisatie binnen de beoogde samenwerking voorkomt op de lijst met SBI-codes. De lijst met SBI-codes is opgenomen in de spelregels.

 

Let op: de aanvrager van de regeling dient werkzaam te zijn binnen de culturele en creatieve sector en dus geregistreerd te staan onder een SBI-code die is opgenomen op de lijst.

Mijn organisatie opereert binnen de culturele/creatieve sector, maar mijn SBI-code staat niet op jullie lijst met SBI-codes. Komt mijn organisatie nu niet in aanmerking voor de regeling Samenwerking & Schaalvoordelen?

Tenminste één organisatie binnen de beoogde samenwerking dient geregistreerd te staan onder een SBI-code die voorkomt op de lijst met SBI-codes. De lijst met SBI-codes is opgenomen in de spelregels.

 

Wanneer geen enkele organisatie binnen de beoogde samenwerking geregistreerd staat onder een SBI-code die voorkomt op de lijst met SBI-codes, kom je helaas niet in aanmerking voor de regeling. De doelgroep is gebaseerd op wat door het CBS wordt verstaan onder de culturele en creatieve sector.

Mijn organisatie en/of mijn samenwerkingspartner staat geregistreerd onder de verkeerde SBI-code. Kan mijn en/of diens SBI-code veranderen zodat we wel in aanmerking komen voor de regeling?

Neem contact op met de KvK om te zien of dat mogelijk is. Als de KvK jouw/diens SBI-codes heeft aangepast, en jouw/diens SBI-code komt voor op onze SBI-lijst, dan kan er een nieuwe aanvraag worden gedaan.

Wat zijn voorbeelden van samenwerkingsinitiatieven tussen organisaties die passen binnen deze regeling?

Voorbeelden van vruchtbare samenwerkingsinitiatieven kunnen zijn:

  • Organisaties die gezamenlijk een salarisadministratie, arbodiensten of HRM dienstverlening afsluiten.
  • Organisaties die gezamenlijk trainingen organiseren om inclusiviteit te bevorderen binnen het beleid en de bedrijfsvoering van andere organisaties.
  • Koren die gezamenlijk een professionele dirigent inhuren of oefenruimte delen.
  • Podia en/of festivals die gezamenlijk investeren in Augmented Reality (AR) om publieksparticipatie te versterken en live concerten te verrijken.
  • Organisaties die ac­ti­vi­tei­ten op el­kaar af te stem­men om een breder pu­bliek aan te ­trek­ken en een gro­te­re im­pact en reik­wijd­te te be­rei­ken op het kunst- en ste­de­lij­ke kli­maat.
  • Het oprichten van een gezamenlijke rechtspersoon.
  • Belangenorganisaties die fuseren om samen sterker te kunnen staan.
Tot wanneer kan er een aanvraag worden ingediend voor de regeling?

De regeling geldt zo lang er budget beschikbaar is. Neem contact op met info@oogvoorimpuls.nl bij vragen over de looptijd van de regeling.

Is het noodzakelijk dat mijn organisatie en/of mijn samenwerkingspartner de aanvraag zelf indien(en)(t)?

Eén van de samenwerkende organisaties dient namens de andere samenwerkingspartner(s) de aanvraag te doen, dit in verband met de privacywetgeving.

Mijn organisatie zou graag van gedachten willen wisselen over de samenwerking die we voor ogen hebben. Met wie kunnen wij contact opnemen?

Voor de inhoudelijke beoordeling van de ingediende aanvragen wordt samengewerkt met kennis- en dienstencentrum CAOP. CAOP ondersteunt de aanvragende partij bij het aanscherpen van het samenwerkingsplan en levert financiële en administratieve expertise. Heb je een vraag over het indienen van een aanvraag, het samenwerkingsplan of wil je gewoon graag van gedachten wisselen over de samenwerking die je voor ogen hebt? Neem dan contact op met CAOP via +31 (0)6 572 111 70 (maandag t/m donderdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur bereikbaar).

De toekenning voor de Verkenningsbijdrage wordt gebaseerd op het samenwerkingsplan. Welke informatie dient opgenomen te worden in het samenwerkingsplan?

Omschrijf in het samenwerkingsplan op welke manier de samenwerking vorm kan worden gegeven, om daarmee aantoonbaar schaalvoordelen te creëren en een verzakelijking van jullie plannen teweeg te brengen. Geef aan hoe je voornemens bent te onderzoeken wat de schaalvoordelen zijn en hoe deze te behalen. De kosten die hiervoor worden gemaakt, alsook de eigen uren (tegen een maximaal bedrag van 50 euro excl. BTW) kunnen bijvoorbeeld hiervoor worden opgevoerd. Voor de onderbouwing van de kosten is een p x q verantwoording nog (dus prijs maal het aantal uren), per kostenpost.

Wil je weten hoe het samenwerkingsplan eruit moet zien? Klik dan hier:
Voorbeeld samenwerkingsplan

Mogen de uren die worden geïnvesteerd in de samenwerking aan onszelf worden uitbetaald / opgenomen worden in de begroting , die onderdeel is van het in te dienen samenwerkingsplan?

Ja, mits er duidelijk sprake is van uren die specifiek worden gemaakt voor de verkenning/voorbereiding van de samenwerking en die zonder deze verkenning/voorbereiding niet gemaakt zouden zijn. Uren die bijvoorbeeld worden besteedt aan het zoeken van een financieel adviseur mogen dus aan jezelf worden uitbetaald / opgenomen worden in de begroting.

De aanvraag is goedgekeurd en vervolgens hebben we de mogelijkheden rondom een samenwerking verkend, maar uiteindelijk besloten om de samenwerking niet te realiseren. Kunnen we wel aanspraak maken op de Verkenningsbijdrage?

Ja, als jullie aanvraag is goedgekeurd, ontvangen jullie de verkenningsbijdrage. Bewaar de betaalde factuur van de adviseur, die kunnen we in een steekproef opvragen.